Tegning af diverse figurer

Hvad er Smart Parat Svar?

Det overordnede mål med Smart Parat Svar er at fremme og fastholde større børns læselyst i et bredt perspektiv, og at vise, at det er sejt at være ekspert på et område.


Hvad er Smart Parat Svar?

Smart Parat Svar er en landsdækkende læse- og vidensquiz for børn i 6. klasse.

Quizzen er et samarbejde mellem Slots- og Kulturstyrelsen og landets børnebiblioteker. Quizzen er en holdkonkurrence med fem deltagere fra hver klasse, der kan supplere hinanden og samarbejde om at finde de rigtige svar og formålet er at sætte fokus på læsning og læselyst.

Formålet med Smart Parat Svar

Formålet med Quizzen er at stimulere børns læsning og læselyst i et bredt perspektiv. Dette sker i tæt samarbejde mellem skoler og biblioteker. Børn spejler sig i deres jævnaldrende, og med Smart Parat Svar bliver det synligt, hvor sejt det egentlig er at vide noget – og at vide noget forskelligt.

Og for at vide noget, må man finde informationer – og læse!

Lystlæsning, der tager udgangspunkt i børnenes egen interesser, kan i Smart Parat Svar-quizzen være lige præcis dét, der kan få et samlet hold til at komme langt i konkurrencen.

Quizzen tager udgangspunkt i et bredt udsnit af skøn- og faglitteratur. Der dystes i kategorier som politik, tegneserier, musik, computerspil, mytologi og sport.

Runderne i Smart Parat Svar

Den indledende runde, også kaldet den lokale runde, afholdes onsdag den 4. december 2019 på børnebiblioteker landet over. Her dyster alle tilmeldte klasser, og vinderne går videre til den regionale runde.

Den regionale runde foregår onsdag den 15. januar 2020 på værtsbiblioteket i regionen. De ni vindere fra den regionale runde, går derefter videre til den store landsfinale i Odense.

Den store landsfinale i Odense afholdes onsdag den 5. februar 2020. Finalen bliver filmet og sendt live på Youtube, så vær opmærksom på, at der er indhentet tilladelser fra forældrene om, at børnene, både på holdet og som publikum, må filmes