Information til skoler

 

Hvad er Smart Parat Svar?
Smart Parat Svar er en landsdækkende læsequiz for børn i 6. klasse. Quizzen er et samarbejde mellem Slots- og Kulturstyrelsen og landets børnebiblioteker.

Quizzen er en holdkonkurrence med fem deltagere fra hver klasse, der kan supplere hinanden og samarbejde om at finde de rigtige svar og formålet er at sætte fokus på læsning og læselyst.

Idéen
Ideen med quizzen er, at ”Den gode læser” sættes i spil som en rollemodel, der har slået ørene ud for den videns- og oplevelsesrigdom, der er i bøgernes verden. Deltagerne skal være attraktive rollemodeller for deres jævnaldrende. Det er sejt at læse, at vide noget, at være ”smart” på øverste etage!

Litteraturen er grundlaget for quizzen, såvel skøn- som faglitteratur. Der medtages desuden andre emner, hvor man kan vise, man er ekspert. Det kan f.eks. være politik, spil eller sport. Det overordnede mål med projektet er således at fremme og fastholde større børns læselyst i et bredt perspektiv, men også at vises, at det er sejt at være ekspert på et område.

Fem klassekammerater skal dyste på vegne af hele klassen. Når klassen skal sammensætte sit hold så forsøg at vælge fem personer, der dækker så bred en viden så mulig.

Tidligere år har Smart Parat Svar samarbejdet med TV2 Regionerne, som har sendt finalen. Vi ved ikke helt, hvor det samarbejde lander, men vi ved at landsfinalen bliver filmet og sendt live. Det vil I høre mere om, hvis I melder jer til quizzen, men som deltagere skal I være indforstået med evt. at blive filmet.

Det er et begrænset antal hold, der kan deltage, så jo før I beslutter jer, jo større chance er der for, at jeres klasse kommer med. Hver klasse kan kun deltage med et hold.
I skal tilmelde jer hos jeres lokale bibliotek senest den 28. september 2018.  

Læsequizzen finder sted på børnebiblioteker over hele landet den 5. december 2018. Vinderne herfra går videre til den regionale finale den 9. januar 2019, og de 8 bedste hold mødes i den store landsfinale i Odense den 6. februar 2019.

Vi glæder os til at quizze med jer!