Vi i femman og Smart Parat Svar

Smart Parat Svar findes ikke i Sverige, men de har noget der ligner, der hedder Vi i Femman. Det bliver sendt i radio og tv og har kørt i mere end 50 år!! Vi tog til Växjö i sidste uge, for at besøge dem, der arbejder med quizzen. Hjemmefra havde vi proppet vores tasker med spørgsmål, ikke af den vanlige slags men denne gang om, hvordan Vi i femman har kunnet bevar sin popularitet og aktualitet siden 1963. Hvert år deltager over 70.000 børn i konkurrencen – en oplagt pendant til Smart Parat Svar. Efter flere timers ivrig diskussion og idéudveksling med den svenske projektleder Marianne Greip sluttede dagen af med, at vi overværede en af de 25 regionale finaler. Finalerne bliver sendt live i på Sveriges Radios P4 simultant på 25 lokale kanaler og har over 1 mio. lyttere.

5. februar blev det afgjort hvilke fire af de 25 klasser, der skal møde hinanden i den endelige finale, der bliver sendt på Barnkanalen på SVT. Vi glæder os til at følge med i, hvordan det går for børnene i Vi i femman.