Tegning af diverse figurer

Smart Parat Svars formål og baggrund

Det overordnede formål med Smart Parat Svar-quizzen er at fremme og fastholde større børns læselyst i et bredt perspektiv og at vise, at det er sejt at være ekspert på et område.

Ideen med quizzen er, at ”Den gode læser” sættes i spil som en rollemodel, der har slået ørene ud for den videns- og oplevelsesrigdom, der er i bøgernes verden. Deltagerne skal være attraktive rollemodeller for deres jævnaldrende. Det er sejt at læse, at vide noget - at være ”smart på øverste etage"!

Litteraturen er grundlaget for quizzen, såvel skøn- som faglitteratur. Der medtages desuden andre emner, hvor man kan vise, at man er ekspert. Det kan fx være politik, spil eller sport. 

Lystlæsning, der tager udgangspunkt i børnenes egen interesser, kan i Smart Parat Svar-quizzen være lige præcis dét, der kan få et samlet hold til at komme langt i konkurrencen.

Børn spejler sig i deres jævnaldrende, og quizformen motiverer mange børn til at gøre noget ekstra for at læse og finde informationer, for her bliver det synligt, hvor sejt, det er at vide noget.

Smart Parat Svar giver grobund for et godt og bredt samarbejde mellem landets børnebiblioteker og folkeskoler om at få børn til at få lyst til at læse mere.