Tegning af diverse figurer

Smart Parat Svar runderne

Der er tre runder i Smart Parat Svar, hvor vinderne fra forrige runde kvalificerer sig til næste runde


Lokal runde
De lokale runder foregår på et bibliotek i hver af de tilmeldte kommuner. Vinderklasserne fra de lokale runder, det vil sige kommunens klogeste 6. klasse, kvalificerer sig til at deltage i de regionale runder.

I 2020 og 2021 foregik den lokale runder mange steder digitalt. Men når der ikke er corona, møder alle de tilmeldte klasser op på biblioteket den første onsdag i december, og det plejer at være en festdag! 

Holdene, der repræsenterer de tilmeldte klasser, inddeles i de grupper, hvor de skal dyste indbyrdes i de indledende lokale runder, og vinderne mødes i en lokal finale senere på dagen.


Regional Runde

De regionale runder afholdes på værtsbiblioteker ni steder i landet den anden onsdag i januar. Forløbet ligner i hovedtræk de lokale runder, og vinderne herfra kan kalde sig regionens klogeste 6. klasse og har kvalificeret sig til at deltage i den store nationale finale, hvor Danmarks klogeste 6. klasse skal kåres.

De ni værtsbiblioteker bestemmer selv, hvorvidt de afholder deres regionale runde digitalt eller ved fysisk fremmøde.


Landsfinale

Den landsdækkende finale afholdes nu og fremover digitalt med livestream. I den landsdækkende finale mødes landets ni bedste hold første onsdag i februar. Vinderen af finalen kan kalde sig Danmarks klogeste klasse og vinder 10.000 kroner samt en masse bog- og spilpræmier.

Beslutningen og digitalt afholdelse er taget på baggrund af svar fra lærerne på vores udsendte spørgeskema, hvor især den faktor, at det ikke er alle klasser, der har økonomi til at rejse for at deltage i finalen, har vægtet tungt. Vi mener, at der skal være lige muligheder for alle for at deltage.

Derudover giver denne beslutning en økonomisk fordel i forhold til, at vi kan prioritere at sende præmier ud til hele landet og dermed styrke den lokale forankring. Ud af et budget på ca. 500.000 kroner giver det os ca. 100.000 kroner mere til lokal forankring, det vil sige, at vi kan sende flere præmier ud til klasserne her fra centralt hold.