Tegning af diverse figurer

Jeres rolle som vært ved de lokale runder

I vil som det lokale bibliotek, være vært og tovholder for den lokale runde. Den afvikles første onsdag i december, hvor jeres kommunes 6. klasser dyster om at komme til den regionale runde.

Hvis en klasse fra jeres kommune er så gode at de kommer helt til den store landsfinale, så overvej, om I har lyst til at invitere dem ind på biblioteket og feste med dem. Selve quizzen afholdes digitalt med værter fra Aalborg. 

I skal gøre følgende:

1. Tilmeld jer ved at skrive til smartparatsvar@aalborg.dk, når I har fået vores invitation i jeres indbakke

2. Invitér de 5. klasser, som bliver til 6. klasser efter sommerferien i jeres kommune.

I modtager en invitation til skolerne på mail fra os, når bibliotekerne tilmeldingsfrist er udløbet. Den kan I rette til, sætte jeres personlige kontaktoplysninger på og sende ud til skolerne.

3. Skolerne skal tilmelde sig hos jeres kontaktperson. Efter skolernes tilmeldingsfrist melder I antallet af klasser ind til Smart Parat Svar via mailen: smartparatsvar@aalborg.dk

4. På selve dagen skal I stille med personale, der kan varetage rollerne som quizmaster, tidtager, pointtæller og kategoristyrer. I kan eventuelt dele opgaverne med lokale lærere, skolebibliotekarer eller kolleger på biblioteket. Én person kan varetage flere opgaver på samme tid.

5. Når I har fundet en vinder, skal I sende kontaktoplysninger til det værtsbibliotek, der varetager den regionale runde i jeres region. I får tilsendt en liste, så I kan se, hvem I skal skrive til.

Derefter er det bare at krydse fingre for, at det er en klasse fra jeres kommune, der bliver kåret som Danmarks klogeste 6. klasse.

Bliver det en klasse fra jeres kommune, der deltager i landsfinalen, har I mulighed for at invitere dem ind på jeres bibliotek for at deltage og feste med dem, da landsfinalen foregår digitalt. I får mere information, hvis det er jer.