Tegning af diverse figurer

FAQ

Hvornår er det?
Quizdagene afholdes den første onsdag i december (lokale runder), den anden onsdag i januar (regionale runder) og den første onsdag i februar (finalen)

Hvor lang tid tager det?
Klassen skal afsætte dagen til at deltage. De indledende quizrunder tager ca. en time, og går I videre til den lokale finale, så tager det ca. en time mere. Der kan være ventetid, inden den lokale finale starter. Afhængig af antal deltagende hold i de enkelte kommuner vil der være lidt ventetid for de hold, der er heldige at vinde deres indledende runde. Hør nærmere om programmet på det lokale bibliotek.

Hvordan får jeg min informationer?
Hvert bibliotek har en kontaktperson, som sørger for, at du får alle de informationer, du og din klasse har brug for. Du vil altid kunne skrive til kontaktpersonen, hvis du har yderligere spørgsmål. Har du generelle spørgsmål, er du også velkommen til at skrive til smartparatsvar@aalborg.dk  Vi kan dog ikke svare på spørgsmål, der er knyttet specifikt til proceduren i din kommune.

Hvilke kategorier quizzes der i?
Der quizzes i 24 kategorier. Desværre kan vi ikke afsløre alle kategorierne på forhånd. Der vil bl.a. være kategorier om skønlitteratur, kategorier indenfor faglitteratur og kategorier om aktuelle emner. Nogle af kategorier knytter sig også til fag i undervisningen. Går I videre til de regionale runder, quizzes der i 24 nye kategorier.

Hvilke elever skal quizze på konkurrencedagen?
Klassen skal udvælge fem elever (fra samme klasse), der skal quizze. Forsøg at vælge fem elever, der tilsammen dækker en bred viden. Vælg fx ikke fem astronomi-eksperter, men fem elever med en god blanding af viden.

Hvordan kan klassen bakke op om holdet og skabe en god stemning på quizdagen?
På quizdagen er I meget velkomne til at medbringe bannere, plakater eller noget af alt print selv-materialet og heppe på jeres hold. Husk også at klappe af modstanderne, når de svarer på svære spørgsmål. Lad være at buhe af forkerte svar, det kan være svært nok at holde hovedet koldt for quizdeltagerne.

Hvem betaler transport?
Udgifter til transport skal skolerne selv stå for. I nogle kommuner kan man søge tilskud hos kommunen. Forhør dig ved kommunen.

Hvad er præmierne?

I de lokale og regionale runder er der bogpræmier til 1., 2. og 3. pladsen. I landsfinalen er der bog- og spilpræmier til alle deltagere, og vinderen kan kaldes sig Danmarks klogeste klasse og vinder 10.000 kroner til klassen.